Sinceritatea ca principiu
Autor: dariuscchristian  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dariuscchristian in 10/11/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Ce este sinceritatea? Este o atitudine? Este o calitate? Este un principiu?
”Doamne, cine va locui în cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu şi spune adevărul din inimă.
Sinceritatea este una din florile rare ale vieţii; este o sarcină teribil de grea, ce presupune maximum de responsabilitate. De aceea omul iresponsabil nu poate ajunge la sinceritate, oricât s-ar strădui.
Sinceritatea în viaţa creştinului este utilă în multe aspecte ale vieţii. Dacă în loc de sinceritate am pune de exemplu, puritate, sau curăţenie accentuată a inimii, aceasta ar însemna că în acea inimă să nu mai existe nici o doză de ceva rău, necurat sau impur. Apoi ca efect, acest lucru s-ar răsfrânge în vorbirea persoanei respective, în atitudine şi comportare, care acţionează cu puritate în aproape toate aspectele vieţii de zi cu zi. Din această comportare va lipsi, viclenia, prefăcătoria şi minciuna precum şi alte lucruri ca vorbirea de rău, defăimarea, blamarea, bârfa, lucruri care fac rău aproapelui.
Despre sinceritate cineva spunea: ea este transparenţa caracterului unei persoane, o calitate care nu este conştientizată de persoana respectivă şi care se revelează de la sine prin atitudine, comportare şi vorbire. Ceea ce tu eşti în lăuntrul tău, mai devreme sau mai târziu se va oglindii în ochii tăi şi se va furişa printre cuvintele tale, în privirea ta şi în atitudinea ta, în felul în care arăţi şi chiar în felul în care mergi. Nimic nu va rămânea ascuns, a spus Domnul Isus.
Trebuie menţionată o regulă de bază. Sinceritatea nu înseamnă să spui tot ce gândeşti ci să gândeşti tot ce spui. David spunea – dar Tu ceri ca adevărul să locuiască în adâncul inimii. Însă chiar şi aceasta pentru anumiţi creştini înseamnă un efort prea mare de gândire pentru ei… de ce să mai şi gândească ce spun…
Un scriitor spunea: “Fără sinceritate nu vei reuşi nimic. Oricât de şiret şi iscusit vei fi şi oricât de bine vei şti să tâlcuieşti şi să aranjezi minciuna, ea tot minciună rămâne. Vei înşela poate pe un om, o generaţie, două… dar timpul... pe el nu-l poţi înşela”, Al. Vlahuţă. O observaţie a unui creştin spunea că ori de câte ori cineva este nesincer cu aproapele său, îşi pierde respectul interior faţă de sine însuşi.
Sinceritatea este principiul vieţii divine şi direcţionează sufletul pe un drum diferit de cel al mulţimii cu toată împotrivirea ei, sinceritate nu se lasă biruită de mulţime.
CALITATE
-NESINCERITATEA PORNESTE ANTODEAUNA DE LA SIMPLUL LUCRU, DE A TE APARA! ANPOTRIVA CELUI CARE TE ACUZA!-NESINCERITATEA SE POATE MANIFESTA AN VORBE CU DOUA ANTELESURI DE MULTE ORI. DAR CINE SPUNE ADEVARUL DIN INIMA ACEL OM ESTE CORECT! INDIFERENT DACA A SAVARSIT UN LUCRU BUN SAU RAU.SE ZICE CACI UN PROVERB SPUNE,CACI ADEVARUL TE IARTA PE JUMATATE DACA AI GRESIT SI ATI RECUNOSTI GRESALA! ASA ESTE CORECT.-SINCERITATEA ESTE DE FAPT OPUSUL MINCIUNII,-AM ANTALNIT AN VIATA MEA FOARTE MULTI OAMENI MINCINOSI DIN PACATE,SI ASA ZISI POCAITI SI NEPOCAITI.-SI AM ANTALNIT OAMENI SINCERI ATAT POCAITI CAT SI NEPOCAITI.SINCERITATEA ESTE UN LUCRU MARE! AS PUTEA SPUNE CACI ESTE UNUL DIN PRINCIPIILE DE BAZA! PENTRU CEI CE SE ANCRED AN DUMNEZEU!...AJUTA DOAMNE TUTUROR! CACI NUMAI TU POTI SCHIMBA INIMILE OAMENILOR,SENTIMENTELE,GANDURILE.s. a. m. d.-DE UNDE SA IZVOREASCA SINCERITATEA! AJUTANE PE TOTI ISUS!AMIN.
Adăugat în 14/11/2008
Statistici
  • Vizualizări: 1880
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni